Wil je meer sfeer in je tuin creëren en heerlijk buiten zitten tijdens een koele zomeravond? Dan is een buitenhaard in combinatie met een comfortabele zithoek een uitstekende keus. In het gezelschap van familie en vrienden geniet je eindeloos van de knusse sfeer. Zo kun je tot ’s avonds laat nog gezellig in je tuin of op terras zitten. Je geniet iedere avond van de behaaglijke temperatuur en de frisse buitenlucht. Tegenwoordig zijn er diverse buitenhaarden aan te schaffen, van een modern tot een nostalgisch design. Stem de haard af op het tuininterieur, zodat alle elementen één geheel vormen. Hierbij neem je verschillende materialen in overweging, namelijk roestvrijstaal, beton, steen, cortenstaal of gietijzer. Iedere bekleding zorgt voor een onderscheidende sfeer in je tuin. 

Gashaarden voor buiten

Tuin gashaarden zijn er in talloze vormen en maten. Zo zijn er tuin gashaarden die geïntegreerd zijn in een bijzettafel, maar ook luxueuze inbouw gashaarden. De meeste tuin gashaarden branden op propaangas. Propaangas zit in gasflessen die gemakkelijk te vervangen zijn. Het grote voordeel aan tuin gashaarden? Het zijn echte vlammen en het is echte warmte, maar wel met ultiem gebruiksgemak. Met één druk op de knop geniet je van vuur. 

Houtkachels voor buiten

Tuin houtkachels zijn ideaal voor de extra warmte. Een tuin houtkachel is heerlijk als het afkoelt in een zomeravond. Je gooit een blok hout op het vuur en geniet. Dit betekent langere avonden in de tuin met familie of vrienden. Je kunt zelfs marshmallows roosteren en op sommige houtkachels zelfs koken. Niet alleen een haard dus, maar zelfs een mini keukentje. 

Bio-ethanol haarden voor buiten

Bio-ethanol haarden zijn in opmars. Veel mensen willenniet meer de gasdiscussie of houtkachel fijnstof discussie aangaan. Bio-ethanol haarden zijn schone en milieuvriendelijke kachels, en daarom een goed alternatief. Bio-ethanol haarden zijn gemakkelijk te gebruiken. Er zijn veel bio-ethanol haarden en branders geschikt voor buitengebruik. Het vuurbeeld is echt en er komt echte warmte vanaf. Een ideale keuze met oog op het milieu. 

Haarden voor binnen

Naast tuinhaarden zijn haarden voor binnen ook ideaal. Een haard binnen geeft extra sfeer, warmte en gezelligheid. Kies bijvoorbeeld uit een gashaard, elektrische haard, bio-ethanol haard of houtkachel kopen. Een haard binnen wordt vaker in de winter aangezet, voor de warmte.