Badrumsrenovering är aldrig ett billigt företag. Av den anledningen är det en bra idé att beräkna hur mycket det kommer att kosta dig innan du börjar kasta ut det befintliga för att avgöra om du faktiskt har råd eller om det är en bättre idé att vänta några månader för att samla in tillräckligt med pengar . Det är omöjligt att beräkna kostnaden för badrumsrenovering till varje krona, eftersom det, som med de flesta hemförbättringsprojekt, alltid finns en badrumsrenovering-kristianstad risk för obehagliga överraskningar som är omöjliga att förutse innan renoveringsprojektet. Ändå kan du fastställa kostnaden för badrumsrenovering mycket exakt om du uppmärksammar följande 5 saker och lägger till ytterligare 10 till 15 procent till summan för oförutsedda utgifter:

1. Ny badrumsinredning. Detta är den enklaste delen av att beräkna kostnaden för ditt renoveringsprojekt. Allt du behöver göra är att bestämma vad du behöver och hur mycket det kommer att kosta dig. Det totala priset på nya badrumsinredningar beror mycket på storleken på ditt badrum, armaturer du vill byta ut och dina personliga preferenser när det kommer till stil, design och material.

2. Omfattning av ditt renoveringsprojekt. Uppenbarligen är priset högre ju mer komplicerad och omfattande renoveringen är. Omlokalisering av inventarier, lägga till nya etc. ökar dramatiskt kostnaden för badrumsrenovering. Så om du skulle vilja hålla dig inom en fastställd budget rekommenderas du starkt att tänka igenom dina önskemål mycket väl.

3. Borttagning av det gamla badrummet. Att ta bort gamla keramiska plattor, badkar, toalett etc. är hårt arbete men det kommer att kosta dig mycket pengar om du anlitar någon som gör det åt dig. Du kan inte förstöra någonting egentligen om du tar bort det gamla badrummet själv, varför det är värt att överväga att göra det till ett DIY-projekt, naturligtvis, om du har tid.

4. Installation av nytt badrum. Teoretiskt sett kan du installera ditt nya badrum själv, men det är en bra idé att överlåta installationsdelen till proffsen om du inte är helt säker på dina DIY-kunskaper. Detta kommer naturligtvis att öka kostnaderna för ditt projekt, men det skulle till och med bli dyrare att förstöra ditt nya badrum.

5. Specialfrågor. Innan du installerar ett nytt badrum är det en bra idé att ta itu med eventuella speciella problem som mögel, ett läckage, elproblem etc. De kommer förmodligen att behöva professionell hjälp vilket kommer att öka kostnaden för renoveringen, dock installera ett nytt badrum utan att ta itu med mögel löser till exempel ingenting. Ännu mer kommer det snabbt att förstöra utseendet på ditt nya badrum, för att inte tala om att det till och med kan äventyra din hälsa.