Uanset om du har til hensigt at købe en ny bilnøgle som reserve eller har mistet de originale, kan det forhindre dig i at skulle bruge hundredvis for den, hvis du kender de forskellige nøgletyper, du kan købe. Bilnøgler kan købes hos bilforhandlere, hardwaredepoter samt din lokale låsesmedbutik.

Bilnøgletyper

Bilnøgler kommer i forskellige typer, hvoraf den mest basale koster omkring $3 og indeholder ingen særlige funktioner såsom tyverisikring, der beskytter bilen mod at blive stjålet. Man kan som udgangspunkt få det lavet af deres lokale låsesmed, da det er billigere i forhold til at købe en hos bilforhandleren, der kan tage for tredobbelt prisen især for dem, der ønsker det med bilmærket på.

Transpondere er den anden og mest anvendte. Den inkluderer en lille mikrochip, som giver koderne til at starte bilens tænding, når den korrekte nøgle genkendes af bilens computerdatabase. Transpondere kan være lavet af mekanisk eller laser afhængigt af bilens mærke. Chippen i nøglen er passiv, så det koster mindre, da man ikke længere skal bruge et batteri for at det virker.

En hovednøgle på den anden side er den dyreste og koster hundredvis for en udskiftning. Den bruges til at omprogrammere køretøjets sikkerhedsoplysninger, hvis de originale nøgler skulle gå tabt, og en ny købes. Hovednøgler er knappe i dag, da bilproducenter nu er mere afhængige af smartnøgler eller momsnøgler.

Den nyeste bilnøgletype er Vehicle Anti-Theft System eller VATs, som er en nøgle, der har en sort modstand på bladets overflade. Modstanden har en kode, som tilføjer køretøjets sikkerhedsfunktioner. Smartnøgler på den anden side er dem, der gør brug af mikrochips og sensorer til at låse bilen op og starte tændingen.

Udskiftning af bilnøgler

Vi ved alle, hvor dyre udskiftninger kan være, hvis du går til bilforhandleren og beder om at få lavet en ekstra for dig. Når det er sagt, er et andet alternativ til dette at gå over til din lokale låsesmed for at få udskiftet. Låsesmede leverer omfattende nøgle- og låsetjenester, inklusive biler, der er billigere end dem fra bilforhandlere.

Bilejere skulle kun give bilens model, årgang og mærke til låsesmeden. Nogle butikker har også sofistikerede maskiner, som kan hjælpe en, især hvis nøglen er tilpasset på nogen måde.

Besøg webstedet for mere information https://keyman.dk/.