Ben je al lang op zoek naar dat juiste skincare ingrediënt om zowel je huid, lippen, nagels en haar te voeden? Dan is jojoba olie exact wat je nodig hebt! In dit artikel beantwoorden we de 9 meest gestelde vragen over jojoba olie en geven je zo ook redenen genoeg waarom je niet meer zonder jojoba olie kan in je verzorgingsroutine.

Wat is jojoba olie?

Technisch gezien is jojoba olie geen olie maar een wasester. Het wordt geperst uit de zaden van de Jojobastruik ~Simmondsia Chinensis. Deze struik groeit op barre, woestijnachtige plekken waar andere planten moeilijk overleven. Deze olie werd traditioneel gebruikt door inwoners van Mexico en Indianen in Noord-Amerika voor de verzorging van hun haar en zelfs eczeem. Aan deze struik groeien lichtbruine, harde zaden. Uit deze zaden wordt een goudgele, vloeibare was geperst. De was die vrijkomt wordt weggehaald en wat er daarna nog overblijft, wordt de jojoba olie van gemaakt.

Is jojoba olie geschikt voor alle huidtypes?

Jojoba olie is antiallergeen (bevat geen stoffen die allergische reacties kunnen uitlokken) en bijgevolg een goede basisolie voor alle huidtypes. Dit komt door de unieke samenstelling van deze olie. De chemische structuur lijkt op onze eigen huidvetten, ook wel talg of sebum genoemd. Hierdoor is het eerder een was dan een echte olie maar dit zorgt er voor dat onze huid deze olie heel snel opneemt én dieper laat doordringen in de huid dan andere draagoliën.

Zorgt jojoba olie voor hydratatie?

Het gebruik van jojoba olie zorgt er voor dat je een beschermende laag op je huid aanbrengt en dus voorkomt dat je huid vocht gaat verliezen. Het is ook lichter dan vele andere oliën en dringt diep door tot in je huid. Dit zorgt voor extra hydratatie en regelt de vochthuishouding.

Werkt jojoba olie tegen acne?

Er zijn studies geweest die aantonen dat jojoba olie effectief is in de behandeling van milde acne en huidletsels (Bron). In deze studie werd het effect getest van een kleimasker dat jojoba olie bevat voor 6 weken bij 133 personen met milde acne. 54% van de proefpersonen gaf aan dat ze na 6 weken gebruik minder acne en huidletsels zagen aan hun huid. Niet enkel acne maar ook puistjes, cysten en onderhuidse verdikkingen (comedones) waren verminderd.

Hoe gebruik je jojoba olie?

Zoals hierboven reeds vermeld, kan jojoba olie acne en huidletsels helpen verminderen. Daarnaast kan je deze veelzijdige olie voor nog veel meer gebruiken. Enkele voorbeelden zijn:

  • Puur als gezichtsolie
  • Make-up remover: Doe enkele druppels op een watje en maak cirkelvormige bewegingen over je gezicht. Bye bye panda ogen!
  • Lippenbalsem
  • Massage olie
  • Meng enkele druppels in een gezichts- of haarmasker

Welk effect heeft jojoba olie op je huid?

Door de unieke chemische samenstelling kan deze olie dieper in de huid doordringen dan de meeste draagoliën waardoor deze vaak in combinatie met andere behandelingen wordt gebruikt. Daarnaast helpt jojoba olie om je huidbarrière te herstellen door vochtverlies tegen te gaan en je huid extra te hydrateren. Het maakt de huid ook gladder en verstevigt het onderliggende bindweefsel.

Mag je jojoba olie gebruiken bij eczeem of psoriasis?

Door de ontstekingsremmende en helende eigenschappen helpt jojoba olie bij het bestrijden van een droge huid, schilfers, kloven en jeuk. Zo is jojoba olie zeer geschikt voor gebruik op de droge huid. Het hoge gehalte van eicosaanzuur (68%) speelt een cruciale rol om ontstekingen te bestrijden die ontstaan door externe factoren zoals UV licht of door afwijkingen in de huid zoals psoriasis en dermatitis. (bron)

Hoe lang blijft jojoba olie goed?

Kijk steeds naar de vervaldatum die de producent vermeld op het etiket. Technisch gezien kan jojoba olie door de unieke samenstelling niet ranzig worden maar langer dan 3 jaar bewaar je deze olie beter niet. Deze olie bewaar je best koel en droog in een amberkleurige of donkere fles.

Is jojoba olie goed voor je haar?

Zeker! Deze olie is rijk in vitamines en mineralen die de huid voeden zoals vitamine B, C en E. Het helpt je haar te versterken en zelfs haarverlies te verminderen. Je kan jojoba olie gebruiken als conditioner voor droog en pluizig haar. Door de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van deze olie helpt het ook om je hoofdhuid gezond te houden en zo mogelijk roos en andere aandoeningen te voorkomen of verminderen.

Conclusie

Wij zijn alvast overtuigd door de veelzijdige kracht van deze topper. Je kan jojoba olie bij ons bestellen voor slechts €13,50 (100ml)